JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

Az ELTE természettudományos és informatikai tehetséggondozó szakkollégiuma,

az 1992-ben alapított

BOLYAI KOLLÉGIUM

felvételt hirdet

a 2017/2018-as tanévre.

Felvételre jelentkezhet az ELTE Természettudományi vagy Informatikai Kar

 1. leendő elsőéves hallgatója, aki kimagasló tanulmányi eredménye mellett jelentős versenyeredményekkel rendelkezik, vagy más tanulmányi, kutatási, esetleg kulturális tevékenységről tud számot adni,
 2. valamely szakának hallgatója, aki tanulmányi átlaga alapján évfolyama élvonalába tartozik,
 3. egyik MSc szakára felvételt nyert hallgató, aki BSc-s tanulmányait kiválóan teljesítette,
 4. valamelyik Doktori Iskolájának, nappali tagozatos doktorandusza, aki állami ösztöndíjasként vagy MTA fiatal kutatói állásban végez eredményes kutatómunkát.

Vidékiek és budapestiek egyaránt jelentkezhetnek mind bentlakó, mind pedig ún. külsős tagságra is.

A pályázatnak tartalmaznia kell a következőket:

 1. A jelentkező személyes adatai (a beküldendő adatlap letölthető DOC formátumban). Kérjük, a jelentkezési lapokat PDF formátumban küldjék el!
 2. Tanulmányi előmenetel dokumentumainak elektronikus másolata: pl. leckekönyvmásolat, nyelvvizsga bizonyítvány(ok), diploma
 3. Az eredményes kutatás, az informatikai és a pedagógiai alkotómunka dokumentumainak elektronikus változata (téma ismertetése, témavezető megnevezése, tanulmányi verseny oklevele, TDK dolgozat elismerése stb.)
 4. Önéletrajz (.pdf formátumban)
 5. Ajánlólevél (elsőéves alapképzésben részt vevők esetében tanára vagy szakmai vezetője, a felsőbbéveseknél egyetemi oktatója, illetve témavezetője) legalább egy, maximum két személytől, akinek a jelentkező képességeiről, tudományos eredményeiről, motiváltságáról módja volt meggyőződni. Az ajánlók 2017. augusztus 8-ig juttassák el ajánlóleveleiket e-mailben a felveteli.bolyai kukac gmail.com címre.
 6. Doktoranduszok és MSc-s hallgatók küldjék el diplomájuk másolatát, valamint szakdolgozatuk, illetve doktoranduszok esetén doktori témájuk rövid ismertetését is. Új doktoranduszok sikeres záróvizsgájuk igazolását és doktori iskolai felvételük (előzetes) értesítését nyújtsák be.

A beküldési határidő:
A fenti anyagoknak elektronikus úton

2017. augusztus 8-ig

kell megérkeznie a következő címekre:

felveteli kukac bolyai.elte.hu
felveteli.bolyai kukac gmail.com

Kérjük, hogy a felvételi pályázat anyagát benyújtás előtt gondosan ellenőrizzék. A jelentkezési lapot mindkét megadott e-mail címre továbbítsák, míg a nagyméretű csatolmányokat csak a felveteli.bolyai kukac gmail.com címre várjuk. A hiányos, vagy a beküldési határidő után érkező pályázati anyagokat nem tudjuk figyelembe venni.

A legjobb jelentkezőket egy kétnapos, bentlakásos felvételire invitáljuk, melynek keretében megismerkedhetnek a Bolyai Kollégiummal. A felvételi beszélgetésen a Bolyai Kollégium igazgatójával, a szaktanárokkal és a diákönkormányzat képviselőivel találkoznak a jelentkezők. A felvételire elektronikus meghívót küldünk.

A kétnapos felvételi:

 • időpontja: 2017. augusztus 15-16.
 • helyszíne: 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.

Amennyiben kérdésed merülne fel, fordulj hozzánk bátran: felveteli.bolyai kukac gmail.com

 

Budapest, 2017. május 12.

 Kürti Jenőa Bolyai Kollégium
 igazgatóönkormányzati választmánya