Egyesek Ifjúsági Egyesület előadása (2022-11-03)

Tudjuk mit csinálsz jövő nyáron! - A nemzetközi önkéntesség lehetőségei (ANGOL)

Szeretnéd kipróbálni magad külföldön? Utazni és világot látni, közben segíteni másoknak önkéntesen?

Hogy hangzik például, hogy egy csapat nemzetközi önkéntessel együtt rendbeteszitek a Reykjavik közelében található, 4000 éve alvó vulkánhoz vezető ösvényt? Vagy érdekel a tánc, a zene, a cirkusz és a környezetvédelem, akkor turnézd végig egy utcai performansszal a spanyol vidéket egy csapat önkéntes társaságában. De dolgozhatsz gyerekekkel vagy idősekkel, segíthetsz régi kastélyok restaurálásában, foglalkozhatsz akár állatokkal, beszállhatsz fesztiválok szervezésébe és rengeteg ökotábort vagy kifejezetten nyelvtanulós táborokon is részt vehetsz.

A nemzetközi önkéntes táborokkal lehetőséged van önkénteskedni a világ szinte bármely táján. Az ESC (European Solidarity Corps) programja pedig lehetőséget biztosít 18-30 év közötti fiatalok számára, hogy külföldi civil szervezetek tevékenységébe kapcsolódjanak be 2 hét -12 hónapon keresztül. Az önkéntes szolgálatodért cserébe kapsz szállást, étkezést, biztosítást, nyelvtanulási lehetőséget, utazási támogatást és zsebpénzt is.

Nem tudod, hogy mi érdekel igazán? De lenne kedved utazni és önkénteskedni, akkor itt a helyed! Megtudhatod ugyanis hogyan és hová indulhatsz utadra a nagyvilágba, akár a jövő nyáron és bepillantást nyerhetsz egy az Egyesek Ifjúsági Egyesület életében, a nemzetközi önkéntesség dilemmáiba is.

Vissza az előadásokhoz