Szakmaiság

A Kollégium küldetésének megfelelően szakmai és nem szakmai programokkal is igyekszik kollégisták fejlődését elősegíteni. Hetente kerül sor a kezdetektől hagyományos „Csütörtök Esté”-re, melyen a társadalom kiemelkedő személyiségeivel találkozunk előadás és beszélgetés keretében. Rendszeres szakmai képzés a Szakszeminárium-ok keretében zajlik.

Sok olyan programunk is van, amelyekkel a Kollégium társadalmi küldetést teljesít. Ilyen a Bolyai Konferencia, mely idén már 19. alkalommal került megrendezésre, és a Kárpát-medence egészéből vonz ide diákokat, vagy a Bolyai Műhelykonferencia, mely a felsőoktatás, kutatás problematikájával foglalkozó független fórum. A középiskolások sem maradnak magukra, jelenleg levelezős csapatversenyeket szerveznek számukra a kollégisták.

Ezen szakmai rendezvények mellett a kollégium rengeteg egyéb programot is tartogat tagjai számára. Év elején Gólyatábor, Gólyaavató, Bolyai League a többi szakkollégium focicsapatával, és Sportnap színesíti a kollégista létet. Decemberben Mikulásozunk, illetve kis közös karácsonyi ünnepségen veszünk részt. Jópáran az új esztendőt is a Bolyaiban köszöntik. A vizsgaidőszak lezárását Belzebubbal, vagy folyosóbulival ünnepeljük. Tavasszal az újjáéledő természet köszöntésére megsűrűsödnek a kirándulások, legyen szó biológus túráról, Bolyais közös kirándulásról, vagy a Kolozsvári Apafi Mihály Kollégium meglátogatásáról. Ilyenkor rendezzük meg a második sportnapot is. A nyár elején a Bödönke búcsúztatja az ötödéveseket, a szünidőben pedig kollégista barátaiddal nyaralhatsz a Balaton parton, vagy Európában.

Az egyszeri alkalmakon kívül rendszeres, vagy nem időhöz kötött programokon is részt vehetsz. Az ingyenes, és nem kötelező nyelvórák, illetve az uszodabérlet díját a kollégium állja. Hasonlóan ingyen használhatod a konditermet is, hiszen nem csak a szellemet, de a testet is ápolni kell. Erre szolgál a gyakran szinte véletlenszerűen kitörő foci is a pályán. A közeli Bikás parkban található futópálya, és kültéri kondigépek is igen népszerűek, soha nem kell hát egyedül futnod, ha arra lenne kedved. Évente kerítünk sort a csocsó, illetve a pingpong bajnokságra, és gyakrabban az Eötvössel közös sakk-kupára. A heti rendszerességgel megtartott röplabdát, társasestet, illetve filmklubbot a saját szórakoztatásunkra szervezzük.

Említést érdemel még, a kultúrszomjunk oltására lévő irodalmi est, illetve az, hogy a kollégistáknak gyakran nyílik lehetősége kedvezményes jegyek vásárlására színházakba és az operába.

Reméljük sikerült némi betekintést nyújtani a kollégium által szervezett programokba, a többi már csak rajtunk, és rajtatok áll!