Közösségi programok

Az évek során több, eleinte spontán programunk vált hagyományossá. Ez természetes is, hisz egy igazi közösség életéhez hozzátartoznak olyan események, melyek időről időre megrendezésre kerülnek. A régi programok közül sokról találhatók a honlapon képek vagy leírások.

 • Bolyai Konferencia
  Évről évre a kollégium legnagyobb vállalkozása a Bolyai Konferencia, amelynek szervezésében szinte mindenki igen nagy intenzitással vesz részt, és a közös csapatmunka, a profi szervezés eddig minden évben meghozta a várt eredményt.
 • Diavetítés
  A kollégiumban immár megszokottá vált az is, hogy ha valaki hosszabb külföldi útról vagy érdekesebb országból érkezik haza, akkor az élményeit és a készített fényképeket/diákat egy vetítőest keretében mutatja be, amit gyakran igen népszerű teaház, majd közös bulizás zár.
 • Gólyaavató
  Az új kollégisták vicces, tréfás vetélkedője, kb. arról van itt szó, amire mindenki gondol. Az est csúcspontja (persze az eredményhirdetés mellett) a gólyaeskü:
  „Én, Gólya Töhötöm, amikor csak töhötöm, az előadásokon aktívan hallgatok. Fogadom, hogy a konyhai etikettet betartom, de aki nem, annak én tartok be. Törekszem, hogy a vegyes szobák számát növeljem. Ígérem, hogy miképpen főmet, úgy a kertet is művelni fogom, és úgy élek, hogy méltó legyek a Bödönke tagságára. Ha ezen eskümet megszegem, BÖK-ődjek meg.”
 • Mikulásparty
  A kollégisták egymásnak vesznek ajándékot, de a dolog nem oly' egyszerű, mint általában: a megajándékozottnak magára kell ismernie egy - az ajándékozó által készített - versből, majd valamit „produkálnia” is kell, hogy a Mikulástól megkaphassa ajándékát.
 • Karácsony
  Közös éneklés, gitározás, és mindenféle egyéb hangszerek. Ha a karácsonyfa megvétele sikerült, akkor onnantól általában már sínen van a dolog...
 • BElZeBuB
  A Begubódzás Elleni Zenés Bulit a Bolyaiban 2003-ban rendeztük meg először hagyományteremtő céllal, nagy sikerrel.
 • Bödönke
  Év végén egy különleges szertartás, melynek során a kollégiumot elhagyó ötödévesek elnyerik a BÖÖK (Bolyais Öregdiákok Önszervező Köre) tagságot. Ennek során a távozók bödönkéből vörösbort kortyolnak, lábukra jelképes útilapu kerül. A Bödönke-eskü:
  „Én, Bödönke Ödön, ki nemesedett csütörtöki előadásokon, edződött a szemináriumon, átverekedte magát elmosatlan edényhalmokon, fogadom, hogy a messze földön híres Bolyai Kollégium nevét öregbítem, emlékét pedig megőrzöm, mint névadónk, Bödönke a zsírt.”
 • ViZIT
  Vizsgaidőszak Záró Iszonyatos Tivornya. A neve mindent elárul...
 • EC-BK pingpongbajnokság
  A nagy sikerű rendezvény immáron hagyománnyá vált.