Levelezős csapatverseny 2019/2020

A Bolyai Kollégium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai tehetséggondozó műhelye idén hetedik alkalommal hirdeti meg levelezős csapatversenyét.

Kik jelentkezhetnek?

A versenyre háromfős, középiskolásokból álló csapatok jelentkezését várjuk.

Hogyan zajlik a verseny?

A verseny matematika, fizika, kémia, földrajz, biológia és informatika feladatokat, illetve ezek keverékeit tartalmazza. Két levelező és egy döntő fordulóból áll.

Az első forduló beküldési határideje 2019. december 30. A második feladatsort várhatóan az ezt követő hetekben adjuk ki, a csapatoknak körülbelül két hónapjuk lesz a megoldásra. A feladatok megoldásához bármilyen segédeszközt lehet használni. Önálló munkát várunk el!

Nevezés

Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. Kérjük a csapatokat, hogy adják meg a három csapattag kért adatait, a csapatnevüket és legalább egy, kapcsolattartásra alkalmas e-mail címet.

Nevezési díj természetesen nincs.

Díjazás

Az első két fordulóban legjobban teljesítő 5 csapat részt vehet a tavaszi táborral egybekötött döntőn, melyet a kollégiumban rendezünk meg. A tábor második felében kirándulunk (maradjon még titok, hova), és a sportolásé, a kikapcsolódásé lesz a főszerep. A döntőben legjobban szereplő csapat(ok) tagjait könyvutalvánnyal is jutalmazzuk.

Feladatok, határidők

A jelentkezés és az első forduló beküldési határideje: 2019. december 30.

  • 1. forduló, határidő: 2019. december 30. 23:59
    Feladatsor (PDF)

A feladatokra adott megoldásokat e-mailben a verseny kukac bolyai.elte.hu címre várjuk, bármilyen speciális szoftver nélkül olvasható formátumot elfogadunk. A javítást megkönnyíti, ha feladatonként külön fájlokat mellékeltek.

Jó versenyzést kívánunk!