JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

Az ELTE természettudományos és informatikai tehetséggondozó szakkollégiuma,

az 1992-ben alapított

BOLYAI KOLLÉGIUM

felvételt hirdet

a 2024/2025-ös tanévre.

Felvételre jelentkezhet az ELTE Természettudományi vagy Informatikai Kar vagy legalább egyik szakában ELTE IK-s vagy TTK-s tanárképzés

 1. leendő elsőéves hallgatója, aki kimagasló tanulmányi eredménye mellett jelentős versenyeredményekkel rendelkezik, vagy más tanulmányi, kutatási, esetleg kulturális tevékenységről tud számot adni,
 2. valamely szakának hallgatója, aki tanulmányi átlaga alapján évfolyama élvonalába tartozik,
 3. valamelyik Doktori Iskolájának, nappali tagozatos doktorandusza, aki állami ösztöndíjasként vagy MTA fiatal kutatói állásban végez eredményes kutatómunkát.

Vidékiek és budapestiek egyaránt jelentkezhetnek mind bentlakó, mind pedig bejáró státuszra is.

A pályázatnak tartalmaznia kell a következőket:

 1. A jelentkező személyes adatai
 2. A tanulmányi előmenetel dokumentumainak másolata (érettségi bizonyítvány, egyetemi leckekönyv, nyelvvizsga bizonyítvány(ok))
 3. Szakmai eredmények (tanulmányi verseny oklevele, diákolimpiai részvétel, diákköri dolgozatra kapott elismerés stb.)
 4. Önéletrajz (max 2 oldal, amelyben megjelenik a nem szakmai érdeklődés is. Mintául szolgálhat az Europass önéletrajzok formátuma.)
 5. Elsőéves alap- vagy mesterszakos hallgatók esetén a felvételi határozat
 6. Mesterszakos hallgatók esetében egyetemi oklevelük másolata, valamint szakdolgozati témájuk rövid ismertetése (absztrakt)
 7. Doktoranduszok esetében egyetemi oklevelük másolata, a doktori iskolába történt felvételük igazolása, valamint szakdolgozatuk, illetve a doktori témájuk rövid ismertetése
 8. Motivációs levél a Felvételi Bizottságnak címezve (kutatói, szervezési, oktatási eredmények, tapasztalatok, illetve a kollégiumi közösségért való munkálkodási szándék, max 1 oldal)

A pályázatot ezen űrlapon lehet benyújtani.

Kérjük továbbá egy, a jelentkezőt jól ismerő tanár vagy kutató ajánlólevelét, akinek a jelentkező képességeiről, tudományos eredményeiről, motiváltságáról módja volt meggyőződni. Az ajánlók ezen űrlap kitöltésével küldjék el az ajánlólevelüket.

A beküldési határidő:

2024. augusztus 2. éjfél

Kérjük, hogy a felvételi pályázat anyagát benyújtás előtt gondosan ellenőrizzék, ugyanis az űrlapot csak egyszer lehet beküldeni. A hiányos, vagy a beküldési határidő után érkező pályázati anyagokat nem tudjuk figyelembe venni.

A legjobb jelentkezőket egy háromnapos bentlakásos felvételire invitáljuk, melynek keretében megismerkedhetnek a Bolyai Kollégiummal. A felvételi beszélgetésen a Bolyai Kollégium igazgatójával, a szaktanárokkal és a szakos képviselőkkel találkoznak a jelentkezők. A felvételire elektronikus meghívót küldünk legkésőbb augusztus 7-én.

A háromnapos felvételi:

 • időpontja: 2024. augusztus 12-14.
 • helyszíne: ELTE Bolyai Kollégium, 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.
 • érkezés: augusztus 12-én este

Tisztában vagyunk vele, hogy a felvételi időpontja sajnos ütközik minimálisan a Mamut2 táborral. A két szervező csapat kommunikált erről és közösen dolgozunk a legjobb megoldáson nektek. Emiatt ez ne legyen kizáró ok a felvételivel kapcsolatban.

Amennyiben kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bátran: felveteli.bolyai kukac gmail.com

 

Budapest, 2024. július 2.