Levelezős csapatverseny 2011/2012

A Bolyai Kollégium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai tehetséggondozó műhelye levelezős csapatversenyt hirdet középiskolás diákok számára.

Kik jelentkezhetnek?

Három fős csapatok jelentkezését várjuk. A feladatok több tudományterületet ölelnek fel, ezért érdemes különböző érdeklődési körrel (matematika, fizika, kémia, földrajz, biológia, informatika) rendelkező diákoknak jelentkezni, hogy közös erővel, kooperációval a lehető leghatékonyabban tudjátok megoldani a feladatokat.

Hogyan zajlik a verseny?

A verseny két fordulójában a csapatoknak a verseny honlapján közzétett feladatokat kell a kiírt határidőre megoldani. A feladatok között szerepel önálló kutatómunka, mérés, kísérletezés, számítógépes modellezés.

Díjazás

A versenyt legjobban teljesítő 6 csapat meghívást kap egy izgalmas, élményekkel teli egyhetes nyári táborba, ami az érdekes előadások mellett lehetőséget nyújt kirándulásra, sportolásra, kikapcsolódásra, és az egyetemi élettel való ismerkedésre.

Jelentkezés

Jelentkezni lehet e-mailben, a verseny kukac bolyai.elte.hu címen, az első feladatsor megoldásának beküldésével. Az e-mail tartalmazza a csapattagok nevét, iskolájának nevét és címét, évfolyamát, e-mail címeit, illetve egy szabadon választott pontosan 42 karakteres csapatnevet.

A nevezés díjtalan.

Feladatok

A feladatokra adott megoldásokat e-mailben várjuk a verseny kukac bolyai.elte.hu címre. A beküldött megoldás tetszőleges formátumú lehet, kivéve ha az adott feladat tartalmaz formai megkötéseket. A megoldások postai úton is elküldhetőek a kollégium címére, ez esetben a borítékra írjátok rá, hogy „Levelezős verseny”.

Jó versenyzést kívánunk!

 

 

A verseny kereteit a TÁMOP - 4.2.2/B-10/1-2010-0030
„Önálló lépések a tudomány területén” pályázat biztosította.