Levelezős csapatverseny 2012/2013

A Bolyai Kollégium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai tehetséggondozó műhelye levelezős csapatversenyt hirdet középiskolás diákok számára a 2012/2013 tanévben.

Kik jelentkezhetnek?

Három fős csapatok jelentkezését várjuk. A feladatok több tudományterületet ölelnek fel, ezért érdemes különböző érdeklődési körrel (matematika, fizika, kémia, földrajz, biológia, informatika) rendelkező diákoknak jelentkezni, hogy közös erővel, kooperációval a lehető leghatékonyabban tudjátok megoldani a feladatokat.

Hogyan zajlik a verseny?

A verseny három fordulójában a csapatoknak a verseny honlapján közzétett feladatokat kell a kiírt határidőre megoldani. A feladatok között szerepel önálló kutatómunka, mérés, kísérletezés, számítógépes modellezés.

Díjazás

A versenyt legjobban teljesítő 6 csapat meghívást kap egy izgalmas, élményekkel teli egyhetes nyári táborba, ami az érdekes előadások mellett lehetőséget nyújt kirándulásra, sportolásra, kikapcsolódásra, és az egyetemi élettel való ismerkedésre.

Jelentkezés

Jelentkezni lehet e-mailben, a verseny kukac bolyai.elte.hu címen, a jelentkezési lap kitöltésével és az első feladatsor megoldásának beküldésével. A jelentkezési lap tartalmazza a csapattagok adatait, és egy szabadon választott csapatnevet.

A nevezés díjtalan.

Feladatok, határidők

  • Eredményhirdetés: 2013. április vége
  • Tábor: 2013. június vége

A feladatokra adott megoldásokat e-mailben várjuk a verseny kukac bolyai.elte.hu címre. A beküldött megoldás tetszőleges formátumú lehet, kivéve ha az adott feladat tartalmaz formai megkötéseket.

Szabályzat

Kérjük a csapatokat, hogy csak a saját munkájukat küldjék be megoldásként, külső személy munkáját ne. Természetesen a feladatokhoz kutatómunka, utánajárás, tanári segítségkérés megengedett, egyes feladatokhoz kifejezetten ajánlott. Az együttműködő csapatokat a szervezőbizottság kizárhatja a versenyből.

Jó versenyzést kívánunk!

 

 

A verseny kereteit a TÁMOP - 4.2.2/B-10/1-2010-0030
„Önálló lépések a tudomány területén” pályázat biztosította.