Levelezős csapatverseny 2019/2020

A Bolyai Kollégium, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományos és informatikai tehetséggondozó műhelye idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg levelezős csapatversenyét.

Kik jelentkezhetnek?

A versenyre háromfős, középiskolásokból álló csapatok jelentkezését várjuk.

Hogyan zajlik a verseny?

A verseny matematika, fizika, kémia, földrajz, biológia és informatika feladatokat, illetve ezek keverékeit tartalmazza. Két levelező és egy döntő fordulóból áll.

Az első forduló beküldési határideje 2020. május 23. A feladatok megoldásához bármilyen segédeszközt lehet használni. Önálló munkát várunk el!

Nevezés

Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. Kérjük a csapatokat, hogy adják meg a három csapattag kért adatait, a csapatnevüket és legalább egy, kapcsolattartásra alkalmas e-mail címet.

Nevezési díj természetesen nincs.

Díjazás

Az első két fordulóban legjobban teljesítő 5 csapat részt vehet a tavaszi táborral egybekötött döntőn, melyet a kollégiumban rendezünk meg. A tábor második felében kirándulunk (maradjon még titok, hova), és a sportolásé, a kikapcsolódásé lesz a főszerep. A döntőben legjobban szereplő csapat(ok) tagjait könyvutalvánnyal is jutalmazzuk.

Feladatok, határidők

A jelentkezés és az első forduló beküldési határideje: 2020. május 23.

  • 1. forduló, határidő: 2020. május 23. 23:59
    Feladatsor (PDF)

A feladatokra adott megoldásokat e-mailben a verseny kukac bolyai.elte.hu és bolyai.levelezos.verseny kukac gmail.com címekre várjuk (mindkét címre küldjék el), bármilyen speciális szoftver nélkül olvasható formátumot elfogadunk. A javítást megkönnyíti, ha feladatonként külön fájlokat mellékeltek.

Jó versenyzést kívánunk!

Eredmények

A verseny három legjobban teljesítő csapata:

  1. Logikus, mint kutyán a szekér (Kecskés Bence, Moór Míra Mercédesz, Szabó Dávid - Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen)
  2. Antikodon (Berencsi Dominik, Riharenkó Réka, Szitár Bence - Nyíregyházi Veres Pál Gimnázium)
  3. 55 Cancri e (Blázsik Árpád, Décsei Máté, Szépvölgyi Gergely - Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium)
Ezúton is gratulálunk a verseny résztvevőinek és a nyerteseknek.